2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 10 (53)


№ 9 (52)


№ 8 (51)


№ 7 (50)


№ 5-6 (48-49)


№ 4 (47)


№ 3 (46)


№ 2 (45)


№ 1 (44)

№ 4 ( 47 ) 2009

Mosaiikki-lehti jatkaa eri puolella Suomea toimivien kansalaisjärjestöjen esittelyä. Tässä numerossa kerromme Studia Literan perustamisesta:

Mikä Studia Litera on?

Meidän tarinamme alkoi kuten useimmat tarinat: kerran nuoret, luovat, elämää rakastavat ihmiset tutustuivat toisiinsa. He päättivät tehdä yhdessä jotain viisasta ja hyvää. Jonkun aikaa pohdittuaan he keksivät kokoontua pieneen saliin tai studioon kertomaan toisilleen mielenkiintoisia uutisia, lukemaan ja kirjoittamaan runoja ja kertomuksia venäjäksi, he alkoivat tehdä käännöksiä ja järjestellä konsertteja ja festivaaleja.

Satu on äkkiä kerrottu, verkkaisemmin työ tehty...Idea Studion perustamisesta oli ensimmäisiä kertoja esillä, kun suunniteltiin informaatioportaaliprojektia nuorille venäjänkielisille journalisteille sekä myös kansainvälisessä nuorisoaloitteiden kehittämisseminaarissa, joka pidettiin Helsingissä syyskuussa 2005.

Samana vuonna Studia Literan osanottajat kääntyivät Venäjän ja Itä-Euroopan instituutin sihteerin Anneli Ojalan puoleen sopiakseen studion viikoittaisten tapaamisten pitämisestä instituutin tiloissa. Työtä oli paljon. Me pidimme esitelmiä, keskustelimme tulevaisuuden suunnitelmista, yritimme ehtiä tekemään kaiken ja vielä hieman enemmän ja valittelimme sitä, että vuorokaudessa on vain 24 tuntia eikä sekuntiakaan enempää.

Syksyllä 2006 pidettiin yhtyeiden ”Rada i ternovnik” (Moskova) ja ”Novyi God” (Helsinki) yhteiskonsertti Factory-klubilla (Helsinki). Kahden yhtyeen esityksen teki merkittäväksi myös se, että me julkaisimme musiikkilehden 00 numeron, jolla ei muuten ollut nimeä. Joulukuun 14. päivänä vuonna 2007 me järjestimme joulutapaamisen kynttilän valossa ITAR-TASSin tiloissa. Studia Litera kutsui kaikkia halukkaita mukaan viettämään yhdessä pikkujoulua.

Tapaamisten ohjelmaan on kuulunut runoutta (Hamdam Zakirov, Polina Kopylova, Aleksei Lantsov ja Tatjana Pertseva) ja musiikkia (KAKAOKAMKAMI-yhtye). Virallisen osuuden jälkeen ohjelmassa on ollut juhlapöytä ja mikrofoni on ollut ”vapaa”.

Vuonna 2008 pidetttiin joulutapaaminen kynttilän valossa samassa paikassa. Toivomme, että siitä tulee meille onnellinen uudenvuodenjuhlaa edeltävä perinne.

Joulukuun 31. päivänä 2007 saimme vahvistuksen kansalaisjärjestö Litera ry:n rekisteröinnistä. Siitä lähtien olemme ystävien kanssa viettäneet joka vuosi ”lapsukaisemme” syntymäpäivää joulukuun 31. päivänä.

Vuosi 2008 päättyi ja me julkaisimme internetin ”avaruudessa” oman sivustomme, jonka osoite on www.studialitera.fi. Siellä käydessänne voitte tutustua studiomme toimintaan osallistuvien henkilöiden tuotantoon. Studia Literan osanottajia asuu sekä Venäjällä että Suomessa. Kanssakäymisemme ei tunne esteitä eikä rajoja. Me olemme nuoria ja lahjakkaita! Myös te voitte saada lisätietoa meidän työstämme ja yhteistyökumppaneista, ottaa yhteyttä meihin ja lukea SLINFO:n uutisia. Tiedotamme ainoastaan kulttuuriin liittyvistä uutisista; artikkeleita musiikista, haastatteluja, tapahtumia, arvosteluja, kirjauutuuksia, kulttuurilomia ja paljon muuta! Sivustolla olevaa Venäjän kieli -osiota suunnitellaan parhaillaan ja se on luonteeltaan kokeellinen.

Yhdistys on avoin kaikille ja olemme valmiita yhteistyöhön. Tervetuloa porukkaan!

Tatjana Pertseva,
Studia Litera

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика