2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 10 (53)


№ 9 (52)


№ 8 (51)


№ 7 (50)


№ 5-6 (48-49)


№ 4 (47)


№ 3 (46)


№ 2 (45)


№ 1 (44)

№ 8 ( 51 ) 2009

Tervehdys, rakkaat lukijat!

«Kala etsii syvempää ja ihminen parempaa» on meille monille tuttu sananlasku. Suurin osa maahanmuuttajista matkustaa muihin maihin etsimään parempaa osaa elämässä ja toivoo siten pystyvänsä ratkaisemaan ongelmansa sekä pääsemään pilvientakaiseen paratiisiin vieraalla maalla. Tällöin he ikävä kyllä unohtavat, että paratiisin etsiminen maan päältä on yhtä hyödytöntä kuin neulan heinäsuovasta.

Tietenkin uusi maa vapauttaa joistakin vanhoista ongelmista, mutta se tuo samalla uusia tilalle. Joillekin maahanmuuttajille ne ovat vielä hankalampia ratkaista kuin entiset ongelmat. Matkustettiin, matkustettiin ja ... saavuttiin perille. Mutta minne ja minkä vuoksi? Kaikki eivät ole valmiita tuonkaltaiseen tapahtumien käänteeseen. Mikä voi auttaa tällaisessa tilanteessa?

Mikä voi auttaa tällaisessa tilanteessa?

Pitää analysoida rauhassa ja harkitusti kaikki argumentit puolesta ja vastaan. Mikä tahansa paikan vaihtaminen omassa maassa tai ulkomailla, mikä tahansa muutos elämässä - liittyy se sitten opiskeluun, perheeseen tai työhön - tuo vääjäämättä mukanaan uusia ongelmia. Niistä ei pääse mihinkään. Itse asiassa ihmisen koko elämä on ongelmien ketju. Ratkaistessamme yhden luomme samalla uusia. Luin kerran kirjasta seuraavanlaisen lauseen: ”Kaikkein rauhallisin paikka kaupungissa on hautausmaa. Siellä ei tapahdu mitään. Määritelmän mukaan eläminen tarkoittaa sitä, että on ongelmia.” Siispä, valitettavasti, elämä on ongelmia. Miksi? Koska muutokset synnyttävät ongelmia, ja muutokset ovat elämää.

Kun olette laskeneet plussat ja miinukset, tehkää johtopäätös. Silloin on hyvä muistaa henkiinjäämiskamppailun yksinkertainen periaate: «hukkuvien pelastaminen on hukkuvien itsensä käsissä». Tehkää toimintasuunnitelma lähitulevaisuuden ja pidemmän ajan varalle. Ja sitten eteenpäin - tarttukaa toimeen! Uskokaa pois, teille tulee tuhat kertaa helpompi olo, kun alatte nähdä päämäärän ja pyrkiä sitä kohti.

Lopuksi haluan lainata David Lloyd Georgen sanoja: «Älkää pelätkö ottaa ratkaisevaa askelta, jos se on välttämätön. Ei ole mitään vaarallisempaa, kuin se, että pyrkii ylittämään kuilun kahdella hypyllä». Toivotan menestystä!

Kunnioittavasti, Mosaiikki-lehden päätoimittaja Tatjana Doultseva

 

Яндекс.Метрика