2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (28)


№ 3 (27)


№ 2 (26)


№ 1 (25)

№ 2 ( 26 ) 2016



Eremitaasin Suomen Ystävien Kerho

Eremitaasin Suomen Ystävien Kerho
Mihail Borisovitš Piotrovski (Eremitaasin pääjohtaja), Jevgeni Vologin (Create Today -nuorisojärjestön edustaja) ja Ašot Egišejevitš Džazojan (Eremitaasi Rakkaudella -elokuvan tekijä, Toimittajien yhteisö -mediakongressin presidentti, Venäjän toimittajaliiton sihteeri).

1.6. pidettiin Helsingissä Nykytaiteen museo Kiasmassa illanvietto, joka oli järjestetty Eremitaasin Suomen Ystävien Kerhon tuella, ja jonka yhteydessä pidettiin Eremitaasin pääjohtaja Mihail Piotrovskin Minun Eremitaasini -kirjan esittely. Eremitaasin esittely jatkui Ašot Džazojanin Eremitaasi Rakkaudella -dokumenttielokuvan näyttämisellä. Tämä Venäjän Kulttuuriministeriön tuella tehty video esittelee lyhyesti Eremitaasin historiaa työntekijöiden näkökulmasta. Siinä ilman ylimääräistä mahtipontisuutta kerrotaan museon työntekijöiden päivistä, jotka suojelevat, restauroivat ja tutkivat päivittäin yli 2,5 miljoonaa esinettä, jotka on kerätty Eremitaasiin sen 250-vuotisen historian aikana.

M. B. Piotrovski esittelee kirjaansa Minun Eremitaasini.
M. B. Piotrovski esittelee kirjaansa Minun Eremitaasini.

Katsojia on kiinnostanut erilaiset Eremitaasin elämään liittyvät asiat: kokoelman muodostumisesta ja esineiden ostamisista museon johtaja M. B. Piotrovskin henkilökohtaisiin tarinoihin, joita käsitellään hänen kirjassaan Minun Eremetaasini, videon kuvaamisesta museon seinien sisällä tärkeiden, rakennusta hiiriltä suojelevien kissojen elämään, jolle on omistettu yksi videon osioista. Kuten Ašot Džazojan on sanonut, niin tapahtuman tärkeä menestyksen edellytys on produktiivinen kulttuuridialogi osallistujien välillä. Puolestaan vastaamalla kysymykseen Venäjän ja Suomen välisestä välttämättömästä kulttuuriyhteistyöstä, Mihail Piotrovski mainitsee, että ”on tärkeää muistaa, että kulttuuri on silta, jonka pitää tuhoutua viimeisenä, ei ensimmäisenä”.

A. E. Džazojanin Eremitaasi Rakkaudella -elokuvan näyttäminen.
A. E. Džazojanin Eremitaasi Rakkaudella -elokuvan näyttäminen.

Tapahtuman järjestäjät toivovat, että tällaisia iltatapaamisia jatketaan myös tulevaisuudessa Venäjän ja Suomen kulttuuriperintöön tutustumiseksi sekä kokemusten ja tietojen vaihtamiseksi.


Teksti: Mediacongress
”The commonwealth of journalists”

Kuvat: Jan Hilden
Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика