2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 4 (50)


№ 3 (49)


№ 2 (48)


№ 1 (47)

№ 1 ( 47 ) 2017

PIKKU AASIN NUKKETEATTERI.

PIKKU AASIN NUKKETEATTERI Vaasassa

“Saamme ilolla esittää nukketeatterinäytelmän…”

Osoite: Kasarmi 13, Korsholmanpuistikko 6


Vaasalaisen suomalais-italialaisen nukketeatterin, Pikku Aasin nukketeatterin – Dockteatern Lilla Åsnan - Il Teatrino del Ciuchinon, toiminta Vaasassa alkoi virallisesti keväällä 2006. Ammattilaisnukketeatterimme syntyi kiertäväksi lasten teatteriksi, mutta meillä on myös oma teatteritila Vaasassa.Tervetuloa!

Nukketeatteri sopii kaiken ikäisille. Sadut, musiikki ja leikit ovat iättömiä. Nuken ja lapsen kohtaaminen nukketeatterissa tuottaa lapselle unohtumattomia elämyksiä, siinä on tietynlaista taikaa.

PIKKU AASIN NUKKETEATTERI.

Useimmissa näytelmissä lapset pyritään ottamaan mukaan näytelmän kulkuun tavalla tai toisella. Pikku Aasi matkustaa pienten lasten luokse päiväkoteihin myös pienille paikkakunnille, jolloin lapsen ensimmäinen ”kulttuurikokemus” sijoittuu sopivasti lapselle tuttuun ja turvalliseen ympäristöön. Tämä myös säästää päiväkotien kuljetuskustannuksia.

Useat näytelmämme ovat originaaleja. Tarina rakentuu useimmiten jonkin teeman ympärille joka voi olla vaikka ystävyys, rakkaus tai kunnioitus muita kanssaihmisiä ja luontoa kohtaan. Solidaarisuus on keskeinen aihe. Legendoihin ja historiaan perustuvia seikkailusatuja joissa elävät lohikäärmeet, prinsessat, merimiehet, noidat, ritarit hevosineen ja tietysti aasikin.

Cosimo Galiano.
Cosimo Galiano – yhtäjaksoisesti toimiva johtaja ja innoittaja..

Jos joskus käytämme perinteisiä tarinoita, Pikku Aasi ei käytä valmiita tarinoita sinällään, vaan muokkaa ne tarkoituksiinsa ja tämän päivän yleisölle sopiviksi.

Näytelmien täytyy olla monipuolisia, käytämme käsinukkeja, esineitä, mimiikkaa ja varjoteatteria, yritämme lähestyä yleisöä monelta eri taholta. Suunnittelu lähtee aina iästä ja aiheesta.

Esiinnymme päiväkodeissa, kouluissa, ulkoilmajuhlissa, erilaisissa tapahtumissa tai vaikkapa kotonanne syntymäpäiväkekkereillä. Ohessa esitellään näytelmiämme (esim. se minkä ikäisille lapsille esitys on suunnattu, tilan tarve sekä se, kuinka kauan lavasteiden pystyttäminen ja purkaminen vie aikaa). Myös yleisömäärä on mainittu, sillä jotkut nukketeatteriesitykset ovat pienimuotoisia, toiset taas sopivat isolle määrälle yleisöä.

Joulukuussa 2010 saimme kunnian vastaanottaa Vaasan kaupungilta Vuoden Kulttuuripalkinnon viiden vuoden aikana tekemästämme työstä.

Vaasan kaupunki ja Naisfoorumi palkitsivat 6.3.2015 vuoden 2014 palvelutoimijat Vaasan kaupungista.”Kunniakirja on annettu parhaasta uudesta taidelajista Vaasassa”

Pikkuaasi sanoo Ciao ja HI-OOOOOO.


Lähde: www.pikkuaasi.org/fi/
Kuvat: Nadja Zhandr
Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös