2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (10)


№ 3 (09)


№ 2 (08)


№ 1 (07)

№ 1 ( 07 ) 2012

Kuopio kansainvälistyy ennätysvauhtia

Kuopion kaupunki kansainvälistyi vuonna 2011 vahvemmin kuin koskaan aiemmin. Kuopion väestömäärä kasvoi tammi-syyskuussa 527 henkilöllä. Ulkomaalaisten määrän kasvu nousi ilahduttavasti yli kolmasosaan koko väestölisäyksen määrästä. Vuoden 2011 tammi-syyskuussa Kuopioon muutti ulkomailta lähes 300 ihmistä. Kuopion ulkomaalaisten kokonaismäärä on nykyisin jo lähes 2000 henkilöä eli noin kaksi prosenttia kaikista asukkaista. Oman lisänsä tähän määrään tuovat Suomen kansalaisuuden saaneet muista maista muuttaneet ihmiset.

Ulkomaan kansalaisista suurin määrä oli venäläisiä lähes 400 henkilöä, myanmarilaisia noin 150 henkilöä ja virolaisia noin 130 henkilöä. Viime vuoden alussa Kuopiossa asui 90:n eri kansalaisuuden ihmisiä. Ulkomaalaisten asuminen ei ole keskittynyt millekään Kuopion kaupungin alueelle, vaan heitä asuu jonkin verran lähes kaikilla alueilla.

Ulkomailta muuttaneiden asema vahvistuu

Ulkomailta muuttaneiden asemaa maassamme vahvistettiin viime syksynä lainsäädännöllä siten, että kuntien on entistä paremmin ohjattava kuntaan muuttaneita löytämään ja käyttämään heitä koskevia ja auttavia palveluja.

Kuopio on ryhtynyt toimiin asian parantamiseksi. Kaupungin palveluneuvonta saa vahvistusta maahanmuuttajaneuvojasta, jonka työ on juuri opastaa muuttajia löytämään Kuopiosta niitä asioita ja palveluja, joita he tarvitsevat.

Lisäksi uusittu englanninkielinen verkkosivusto avataan alkuvuodesta 2012 kaupungin uudistetuilla nettisivuilla www.kuopio.fi. Englanninkielinen sivusto pitää yhtenä osana sisällään maahanmuuttajille suunnatun sivuston.

Olga Kärppä uudeksi palveluneuvojaksi

Olga Kärppä aloitti 9. tammikuuta työn Kuopion kaupungin palveluneuvonnassa muuttajaneuvontaan erikoistuvana palveluneuvojana. Hän on suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon Petroskoin yliopistossa. Olga Kärppä siirtyi uuteen tehtävään Kuopion Matkailupalvelu Oy:stä, jossa hänelle on ehtinyt kertyä kokemusta yli kymmenen vuoden ajalta. Olgalla on aiempaa kokemusta myös Kuopion maahanmuuttajaneuvonnan tehtävästä.

Nykyinen palveluneuvojan tehtävä käsittää pääasiassa ensivaiheen ohjausta ja neuvontaa Kuopion kaupungin palveluista. Tehtäviin kuuluvat olennaisena osana myös yhteistyö eri viranomaisten kanssa sekä Kuopion kaupungin markkinointi vetovoimaisena asuinpaikkana erilaisissa tapahtumissa.

Yhteystiedot: Olga Kärppä,
мuuttajaneuvontaan erikoistuva palveluneuvoja.
Kaupungintalo, palveluneuvonta
Tulliportinkatu 31, 1. kerros
080 018 5050 (ilmaislinja)
palveluneuvonta@kuopio.fi

Teksti: Pertti Kovanen
Venäjännös: Lidia Popova
Kuva:Vicente Serra

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика