№ 2 ( 64 ) 2011

Muutoksia poliisin lupapalveluun ulkomaalaistoimistossa

Keski-Suomen poliisilaitoksen Jyväskylän pääpoliisiasemalle Lupapalvelulinjan ulkomaalaistoimistoon on saatu toinen palvelutiski entisen yhden palvelutiskin lisäksi. Otamme nyt vastaan oleskelulupa-, matkustusasiakirja- ja kansalaisuushakemuksia kahdella palvelutiskillä, ja siten olemme saaneet lyhennettyä ulkomaalaisten asiakkaidemme jonotusaikoja aikaisempaan verrattuna. Henkilökortti- ja ajokorttihakemuksia sekä Suomen passihakemuksia emme käsittele ulkomaalaislupapalvelutiskissä, niitä otetaan vastaan muilla palvelutiskeillä.

Jyväskylän pääpoliisiaseman lupapalveluissa on kuitenkin ajoittain ruuhkaa. Jonottamiselta voi välttyä varaamalla palveluajan etukäteen. Ajan voi varata puhelimitse numerosta 071 874 8508 (päivittäinen palveluaika 9-11 ja 12-14) tai itse sähköisesti internetistä poliisin kotisivulta www.poliisi.fi. Valittuasi sivun alalaidan linkkivalikoimasta linkin "Varaa aika poliisin lupapalveluihin" pääset valitsemaan haluamasi palvelun. Palvelut on jaettu kolmeen ryhmään:

1. Lupa-asiat, joita ovat mm. ajokortti-, henkilökortti- ja Suomen passihakemukset

2. Ulkomaalaisasiat, jotka tarkoittavat ulkomaalaisen maassa oleskeluun ja työntekoon liittyviä hakemuksia sekä kansalaisuushakemuksia, sekä

3. Muut palvelut

Valittuasi asianomaisen palveluryhmän alta haluamasi palvelun (esim. oleskelulupahakemuksen jatkolupahakemus) avautuu uusi valikko, josta voit valita haluamasi palvelupaikan, esim. Jyväskylän pääpoliisiasema. Valittuasi palvelupaikan avautuu meneillään oleva viikkonäkymä, josta voit valita vapaana olevan päivän ja kellonajan, jolloin haluat saapua asioimaan poliisiasemalle. Klikkaamalla haluttua kellonaikaa avautuu uusi sivu, jossa näkyy palveluaikasi, palvelun nimi ja palvelun kesto (esim. 30 minuuttia). Jokaiselle palvelulle on määritelty oma käsittelyaika, joka koskee yhden henkilön asiointiaikaa. Jos hakemuksia on useampia, varaa kalenterista yhtä monta aikaa kuin on hakemuksiakin. Täytä sivulla kysytyt asiakastiedot ja paina Tallenna-painiketta. Tämän jälkeen varaamasi aika poistuu kalenterista eivätkä muut pääse varaamaan samaa aikaa. Saavuttuasi poliisilaitokselle saat palvelua varaamanasi aikana jonottamatta.

Jyväskylän pääpoliisiaseman lupapalvelulinjan aukioloajat ovat muuttuneet. Uudet aukioloajat ovat:

Maanantai, keskiviikko ja perjantai klo 8.00-16.15

Tiistai klo 9.00-16.15

Torstai klo 9.00-17.00.

Lupapalvelujen vuoronumerolaite suljetaan 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa, minkä jälkeen ainoastaan luovutetaan valmiita asiakirjoja.

Palvelemme ulkomaalaistoimistossa asiakkaitamme suomen ja englannin kielellä. Mikäli käytät muita kieliä, otathan mukaasi henkilön, joka tulkkaa asiasi em. kielille; pääsääntöisesti poliisilla ei ole velvollisuutta hankkia tulkkia muissa kuin omissa viranomaisaloitteisissa asioissa.

Poliisilaitoksen ulkomaalaistoimisto toivottaa Mosaiikin lukijoille iloista kevään ja kesän odotusta!

Keijo Kinnunen
Ylikonstaapeli

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика