2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 10 (43)


№ 9 (42)


№ 8 (41)


№ 7 (40)


№ 6 (39)


№ 5 (38)


№ 4 (37)


№ 3 (36)


№ 2 (35)


№ 1 (34)

№ 8 ( 41 ) 2008

Vähemmistövaltuutettu – etnisen yhdenvertaisuuden puolesta

Vähemmistövaltuutettu on viranomainen, joka valvoo ettei etnisiä vähemmistöjä, maahanmuuttajia tai ulkomaalaisia syrjitä Suomessa. Vähemmistövaltuutettu edistää hyviä etnisiä suhteita sekä maahanmuuttajien, Suomessa oleskelevien ulkomaalaisten ja etnisten vähemmistöjen oikeuksia.

Oletko joutunut etnisen syrjinnän kohteeksi?

Syrjintä etnisen alkuperän perusteella on kiellettyä. Tästä huolimatta syrjintää voi esiintyä kaikilla elämänalueilla. Syrjintää ei kuitenkaan pidä hyväksyä missään muodossa. Vähemmistövaltuutetun toimisto antaa syrjinnän kohteeksi joutuneelle neuvoja ja tietoja hänen oikeuksistaan sekä ryhtyy toimiin syrjinnän lopettamiseksi.
Vähemmistövaltuutettu puuttuu tapauksiin, joissa syrjivänä osapuolena on joko viranomainen tai julkisten tai yksityisten palvelujen tarjoaja, esimerkiksi valtio, kunta tai liikeyritys. Työpaikalla tapahtuvassa syrjinnässä voit olla yhteydessä lähimpään työsuojelupiiriin (lisätietoja www.tyosuojelu.fi). Vähemmistövaltuutetun toimisto antaa neuvoja myös ulkomaalaisten asemaa koskevasta lainsäädännöstä.

Miten ottaa yhteyttä?

Mikäli epäilet tulleesi syrjityksi etnisen taustasi tai ulkomaalaisuutesi perusteella, ota yhteys vähemmistövaltuutetun toimiston asiakaspalveluun. Yhteyttä voit ottaa myös, jos tarvitset neuvoja Suomessa oleskeluun liittyvissä ongelmissa. Voit ottaa yhteyttä valtuutetun toimistoon puhelimella, sähköpostilla tai kirjeitse.

Kun lähetät kirjeen tai sähköpostin valtuutetun toimistoon, pyri vastaamaan ainakin näihin kysymyksiin:
-   Kuka on mielestäsi syyllistynyt syrjintään?
-   Millaisessa tilanteessa syrjintä on tapahtunut?
-   Minkä vuoksi epäilet, että kyseessä on juuri etninen syrjintä?
-   Millä tavalla haluaisit tilanteen korjattavan?

Voit lähettää kirjeen myös omalla äidinkielelläsi ja vähemmistövaltuutetun toimisto käännättää sen suomeksi. Toivomme, että suomennettavat kirjeet olisivat korkeintaan kahden sivun mittaisia.

Asiakaskäynnistä pitää sopia etukäteen, jotta asiaa hoitava ylitarkastaja voi varata asian vaatiman ajan, kerätä asian käsittelemiseksi tarvittavan tiedon ja järjestää tarvittaessa tulkin paikalle.

Vähemmistövaltuutetun toimiston palvelut ovat maksuttomia.

Lisätietoa vähemmistövaltuutetun toiminnasta, etnisestä syrjinnästä sekä ulkomaalaisten asemasta ja oikeuksista saa usealla eri kielellä osoitteesta www.ofm.fi

Yhteystiedot:
Postiosoite:  Vähemmistövaltuutetun toimisto, PL 26, 00023 VALTIONEUVOSTO
Käyntiosoite: Vuorikatu 20 A, Helsinki
Puhelin: (09) 160 43 444 (arkisin 9-15)
Sähköposti: ofm@ofm.fi
www-sivut:  www.ofm.fi

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика