2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 10 (43)


№ 9 (42)


№ 8 (41)


№ 7 (40)


№ 6 (39)


№ 5 (38)


№ 4 (37)


№ 3 (36)


№ 2 (35)


№ 1 (34)

№ 8 ( 41 ) 2008

Suomen venäjänkielisten kirjailijoiden yhdistys

Suomen venäjänkielisten kirjailijoiden yhdistys (ORLF) on perustettu vuonna 2000. Siihen kuuluu proosakirjailijoita, runoilijoita, kirjallisuuskriitikkoja ja kääntäjiä. ORLF:n tärkeimpänä tavoitteena on venäjän kielen ja kirjallisuuden vaaliminen ja kehittäminen Suomessa, sekä yhteistyö erilaisten kulttuurijärjestöjen ja -toimijoiden kanssa sekä Suomessa että muissa maissa.

Yhdistys julkaisee kirjallisuus- ja taidelehteä Inyje berega (Vieraita rantoja), joka sisältää proosaa, runoutta, publisistiikkaa, kirjallisuuskritiikkiä, satiiria ja huumoria, sekä myös kaunokirjallisuuden käännöksiä suomesta venäjään ja venäjästä suomeen.
ORLF järjestää kirjallisuus- ja musiikki-iltoja ja muita kulttuuritapahtumia. Yhdistyksen puitteissa toimii kirjallisuusstudio, jonka toimintaan osallistuu sekä proosakirjailijoita että runoilijoita, sekä kokeneita kynämestareita että aloittelevia kirjoittajia.

ORLF:n toiminnan puitteissa on syntynyt uusi ainutlaatuinen ilmiö – suomalainen venäjänkielinen kirjallisuus, joka heijastelee taiteellisessa muodossa mm. niitä ongelmia, joihin venäjänkieliset maahanmuuttajat törmäävät Suomessa.

Yhdistykseen kuuluu kahdenlaisia jäseniä:
- varsinaiset jäsenet, joiden töitä on jo julkaistu
- yhdistyksen toimintaa kannattavat jäsenet, joiden töitä ei ole julkaistu.
Ero varsinaisten jäsenten ja kannatusjäsenten välillä on siinä, että ensin mainituilla on äänioikeus ja toisilla on puheoikeus. Kaikessa muussa kaikki jäsenet osallistuvat tasavertaisina yhdistyksen toimintaan.

Aloittelevat kirjailijat ja runoilijat saavat tukea kirjallisen ilmaisun kehittämisessä ja heille annetaan mahdollisuus julkaista omia teoksiaan.

Kiinnostaisiko Teitäkin ryhtyä kirjailijaksi? Liittykää Suomen venäjänkielisten kirjailijoiden yhdistykseen! On täysin mahdollista, että teistä tulee ensiluokkainen romaanikirjailija, kuuluisa humoristi, novellin mestari tai runoilija.

Kannattaa kokeilla!
Solomon Kagna
Lisätietoa sähköpostitse:
inyeberega@gmail.com
Tietoa ORLF:stä osoitteessa
http://inyeberega.ucoz.ru

 

Яндекс.Метрика