№ 2 ( 22 ) 2015

Suomen monikulttuurikeskusten valtakunnallinen yhdistys perustettiin

Valtakunnallinen, eri kaupunkien monikulttuurisuustyötä tekevien organisaatioiden verkosto virallistettiin 22.5.2015 Helsingissä perustamalla Suomen monikulttuurikeskukset ry.

Tuoreen yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Ville Elonheimo Joensuun Maahanmuuttajatyönkeskus Sillalta. Elonheimo näkee, että uudella yhdistyksellä on maan nykyisessä tilanteessa tärkeä rooli. "Monikulttuurityötä tehdään hyvin erilaisissa olosuhteissa eri puolilla maata. Tähän asti yhteen kokoava voima ja näkemys ovat puuttuneet. Yhdistyksemme tukee keskuksia ja niiden työntekijöitä yhä monimuotoistuvammassa yhteiskunnassa. Verkotamme keskuksia valtakunnallisesti, vahvistamme niiden vaikuttavuutta, kehitämme yhteistyötä ja levitämme hyviä käytäntöjä. Olemme monella tavalla rakentamassa yhteiskuntarauhaa ja kulttuurista monimuotoisuutta Suomessa", kertoo Elonheimo.

Yhdistys esitteli Helsingin Kulttuurikeskus Caisassa 22.5. järjestetyn perustamiskokouksensa yhteydessä periaatteitaan myös opetus- ja kulttuuriministeriön edustaja Marjo Mäenpäälle, joka näki yhdistyksen merkityksen merkittävänä monikulttuurisuuden lisäämisessä koko Suomessa sekä taiteen ja kulttuurin keinoin tehtävän kotouttamisen kehittämisessä.

Mäenpään näkemyksen jakaa myös yhdistyksen puheenjohtaja: "Osallistumme mielellämme keskusteluun kulttuurisesta monimuotoisuudesta. Valtakunnallisesti vedämme yhteisiä linjoja ja paikallisesti eri monikulttuurikeskuksissa järjestetään kohtaamisia ja keskustelutilaisuuksia", toteaa Elonheimo.

Suomen monikulttuurikeskukset ry:n perustamiskokoukseen osallistui edustajia Helsingin, Imatran, Joensuun, Jyväskylän, Kotkan, Kouvolan ja Mikkelin monikulttuurisuustyötä tekevistä organisaatioista. Suomessa on alan toimintaa noin 30 eri kaupungissa, ja maahanmuuton lisääntyessä monikulttuurikeskusten tarve lisääntyy jatkuvasti.

Lähde: https://www.facebook.com/monikulttuurikeskus.gloria
Venäjännös: Lidia Popova

 

Яндекс.Метрика