2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (08)


№ 3 (07)


№ 2 (06)


№ 1 (05)

№ 3 ( 07 ) 2011

Terveyttä helsinkiläisille verkosta

Terveyskeskus tarjoaa helsinkiläiselle avaimia oman terveyden edistämiseen. Terveyskeskuksen juuri julkaisemilla itsehoitosivuilla on luotettavaa tietoa terveydestä, ja sieltä löytää tukea oman terveyden edistämiseen ja arvioimiseen. Sivut ovat kaikille avoimet, eivätkä ne vaadi käyttäjältä tunnistautumista. Sivuihin pääsee tutustumaan osoitteesta www.hel.fi/itsehoito

Mitä sivuilta löytyy?

Sivuilta löytyy terveystietoa aihealueittain kuten liikunta, ravitsemus, suun terveys tai mielenterveys. Tietoa voi hakea myös ikä- ja erityisryhmittäin kuten raskaana olevat, vauvaperheet tai ikääntyneet ja heidän omaisensa. Oireet ja sairaudet -osiossa on puolestaan runsaasti linkkejä, joiden kautta pääsee etsimään lisätietoja sairauksista ja niiden oireista. Yksittäinen oire tai sairaus on linkitetty Terveyskirjaston artikkeliin, Käypä hoito -suosituksen potilasversioon tai muuhun luotettavaan lähteeseen. Terveyskirjasto ja Käypä hoito -suositukset ovat Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin ylläpitämiä kansallisia sivustoja, joilta löytyy luotettavaa ja ajantasaista tietoa terveydestä, sairauksista ja niiden hoitosuosituksista.

Testaa terveytesi -sivuille on koottu testejä, joiden avulla voi arvioida omaa terveyttään. Tapahtumakalenterista löytää terveyskeskuksen ja muiden toimijoiden järjestämiä luentoja, kursseja ja terveystapahtumia. Terveyskeskuksen järjestämät terveyden edistämisen ryhmät on esitelty Ryhmät -sivuilla. Näille sivulle linkitetään jatkossa myös kaupungin muiden hallintokuntien ja järjestöjen ryhmiä.

- Vastaanotolla potilaalle kerrotaan niin paljon uutta tietoa, ettei kaikkea pysty kerralla sulattamaan. Nyt potilas voi rauhassa tutustua informaatioon kotona itsehoitosivujen avulla, kiteyttää apulaisylilääkäri Ari Aimolahti, joka oli mukana suunnittelemassa sivuja.

Asiakkaat mukana suunnittelemassa sivuja

Sivut suunnitteli terveydenhuollon asiantuntijoista koostuva ryhmä. Ryhmässä oli mukana myös verkkoviestinnän asiantuntija, kaksi asukasedustajaa sekä järjestöjen edustajia. Itsehoitosivujen etusivuilla on linkki kyselylomakkeeseen, jonka avulla sivuista on helppo antaa palautetta. Kaikki palaute sivuista on tervetullutta.

Lisätietoja:

- kehittämisjohtaja Riitta Simoila, puh. (09) 310 42213, riitta.simoila@hel.fi

- verkkotiedottaja Vesa Puukka, puh. (09) 310 48227, vesa.puukka@hel.fi

Lähde: Helsingin terveyskeskus

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика