2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (08)


№ 3 (07)


№ 2 (06)


№ 1 (05)

№ 3 ( 07 ) 2011

Tule mukaan partioon!

Suomessa partiolaisia on 70 000 ja koko maailmassa 38 miljoonaa.

Partio on Suomen suurin nuorisojärjestö!

Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin - vastuun antaminen nuorille on partion perusidea. Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa! Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista. Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja. Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla. Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä. Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

Partiota harrastetaan paikallisyhdistyksissä eli 850 lippukunnassa ympäri Suomen. Partio on kaikille avointa ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa. Partiotoimintaa tarjoaa lapsille, nuorille sekä aikuisille partion paikallisjärjestöt eli lippukunnat. Toimintaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä suoraan paikkakunnan paikallisyhdistykseen. Yleensä lippukunnat ottavat uusia jäseniä samoihin aikoihin kuin koulutkin alkaa, mutta toimintaan pääsee mukaan myös muulloin.

Partiossa toimitaan iän perusteella muodostetuissa ryhmissä. 7-9 -vuotiaat ovat sudenpentuja, 10-12 -vuotiaat seikkailijoita, 12-15 -vuotiaat tarpojia, 15-17 -vuotiaat samoajia ja 18-22 -vuotiaat vaeltajia. Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, myös aikuisena. Aloittaessa partion liitytään lippukunnan jäseneksi ja lähdetään mukaan toimintaan muiden oman ikäisten kanssa. Lippukunnat toivottavat uuden jäsenen tervetulleeksi partioon ja antavat tarvittavat lähtötiedot mukaan pääsemiseen. Lisätietoja partiotoiminnasta kussakin ikäkaudessa löytyy sivun yläreunasta löytyviltä ikäkausien omilta sivuilta.

Itseäsi lähellä olevan lippukunnan voit tarkistaa kartalta osoitteesta: www.partio.fi/Projektit/Suomi/Liity_partioon/Liity_partioon/Kartta.iw3

Lisää tietoa partiosta: www.partio.fi

Emilia Frantsi

projektikoordinaattori
monikulttuurisuushanke Avaus

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика