2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (32)


№ 3 (31)


№ 2 (30)


№ 1 (29)

№ 3 ( 31 ) 2016



Pormestari Anna-Kaisa Ikosta Mosaiikki–Tampere -lehteen

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen

Tampere-talossa vietettiin syyskuun 30. päivänä hyvin onnistunutta suomalais-venäläistä kulttuuriforumia. Sain olla siellä esittämässä Tampereen kaupungin tervehdystä. Totesin siellä muun muassa miten paljon yhteistä kulttuurihistoriaa Suomella ja Venäjällä on ja miten se näkyy myös Tampereen historiassa.

Esimerkiksi juuri tänä vuonna tuli kuluneeksi 200 vuotta erään tamperelaisen vaikuttajan, Pietarissa syntyneen Wilhelm von Nottbeckin syntymästä. Hän oli Tampereen 1800-luvun kehityksen keskeinen vaikuttaja, Finlaysonin tekstiilitehtaiden omistaja ja yksi suomalaisen teollisuuden perustajista.

Samoihin aikoihin syyskuussa Tampereella järjestettiin Alihankinta-messut, johon osallistui huomattavan suuri venäläinen liikemiesvaltuuskunta Pietarin varakuvernööri Sergey Movchanin johdolla.

Varakuvernööri Movchan oli juhlistamassa kun Finlaysonin palatsin pihassa, Tammerkosken töyräällä paljastettiin kunnostuksen jälkeen suurikokoinen, siipensä levittänyttä kotkaa esittävä veistos, joka pystytettiin vuonna 1819 tapahtuneen Venäjän keisari Aleksanteri I:n Tampereen vierailun kunniaksi.

Tampere tunnetaan Suomessa ja kansainvälisesti uudistumisesta, osaamisestaan, koulutusmahdollisuuksistaan, luovista ratkaisuistaan ja monipuolisesta kulttuuristaan, josta keskeinen on lastenkulttuuri. Suomalais-venäläisen forumin teema ”Lapset ja nuoret kulttuurin voimavarana” oli kuin luonteva osa tamperelaisuutta.

Lastenkulttuuri on Tampereella tärkeää, teemme sen eteen paljon töitä. Lastenkulttuuri on kuin kaupungin halkova Tammerkoski, se pauhaa ja tuottaa aina uutta energiaa ja pisaroita muuhun kulttuuriin ja kaupungin tulevaisuuteen.

Lastenkulttuuri onkin saamassa Tampereella vielä parempia toimintamahdollisuuksia. Keskustorin Vanhaan kirjastotaloon muuttaa vuonna 2018, yli vuoden kestävän remontin jälkeen Lastenkulttuurikeskus Rulla; samaan taloon muuttavat myös Maahanmuuttajainfo Mainio, Kansainvälinen toimintakeskus ja Taloon muuttavat Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.


Venäjännös: Lidia Popova

 

Яндекс.Метрика