2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (32)


№ 3 (31)


№ 2 (30)


№ 1 (29)

№ 2 ( 30 ) 2016

Mosaiikki-Tampereen toimitukselta

Margarita Niemi

Hei, rakas lukija!

Päivän tärkein aihe on tietenkin kesä! Ystävät, kesä on puhjennut kukkaansa ja lomasesonki on kuumimmillaan. Opiskelijat ovat lähteneet kesälomalle ja lapset suunnanneet lomaleireille. Vaikka kesä järjestäisikin meille sääyllätyksiä, olemme joka tapauksessa valmiita lomailuun. Olemme odottaneet liian pitkään lämpöä ja aurinkoa.

Työt ovat päättyneet ja on aika levätä aktiivisesti! Mitä kesällä voisi tehdä? Kaikkea mahdollista: soutaa, uida, kerätä kukkia, pelata lentopalloa, olla ystävien kanssa. Sitä varten on parasta lähteä heidän kanssaan patikoimaan tai vaikkapa piknikille. Teltat, kumiveneet, nuotiolaulut kitaran säestyksellä ovat kesäistä romantiikkaa. Tässä lehden numerossa saatte tietoa kaikista kaupungin rannoista.

Mitä kaikkea muuta voisi keksiä?! Onhan nyt kesä! Joku kerää kasveja ja juo sitten talvella aromaattista teetä, joku piirtää luonnossa, koska onhan kesä todellinen paratiisi taiteilijalle. Jotta tästä ihanasta vuodenajasta voisi nauttia myöhemminkin, niin kannattaa suunnata kameran kanssa metsäiselle järvelle. Tai mitäs jos järjestäisi valokuvasession kukkakedolle? Pitkinä syksyisinä iltoina olisi sitten jotain mitä muistella selailemalla ”Miten lomailin kesällä” -valokuva-albumia.

Tampereella on, niin kuin aina, runsaasti tarjontaa, miten aikaa voi viettää mielenkiintoisilla tavoilla: on konsertteja, festivaaleja, näyttelyitä. Tässä näyttelyistä enemmän tietoa. Sari Hildénin taidemuseossa on esillä keskustelluimman nykykuvanveistäjä Ron Mueckin näyttely. Mueck on australialainen ja brittiläinen kuvanveistäjä, joka työskentelee hyberrealismin tyylillä, ja jonka tarkoitus on kuvata maailmaa autenttisuuden lisäksi myös superrealistisesti. Hänen teoksensa eivät ole koskaan aiemmin olleet näytteillä Pohjois-Euroopassa.

Se, joka ei pidä erityisemmin näyttelyissä käymisestä, voi rentoutua huvipuisto Särkänniemessä. Se on taas avannut kesäsesonkinsa. Lukekaa tästä tarkemmin jäljempänä.

Toivotamme teille hyvää lomaa ja niille, jotka opiskelevat tai tekevät töitä kesäpäivistä huolimatta: menestystä ja inspiraatiota.


Kunnioittavasti, Margarita Niemi,
Mosaiikki-Tampere-lehden toimittaja-koordinaattori

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös