2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 10 (43)


№ 9 (42)


№ 8 (41)


№ 7 (40)


№ 6 (39)


№ 5 (38)


№ 4 (37)


№ 3 (36)


№ 2 (35)


№ 1 (34)

№ 3 ( 36 ) 2008

Haaveilkaa ja rentoutukaa terveydeksi!

Rentoutuminen, mielikuvitus, luovuus ja muisti ovat yhteydessä toisiinsa. Psykologit väittävät, että ihmisiltä jää paljon saavuttamatta sen vuoksi, että he eivät osaa rentoutua ja antautua mielikuvituksen valtaan. Se tarkoittaa työskentelyä alitajunnan parissa. Se, mikä sinua odottaa omissa fantasioissasi, riippuu ainoastaan sinusta itsestäsi ja kuuluu vain sinulle. Omaa mielikuvitusta ja omia kokemuksia analysoimalla voi oppia paljon omasta itsestään.

Matkan mielikuvitusmaailmaan voi tehdä ihan vain rentoutumisen ja stressin poistamisen vuoksi. Joskus se voi olla työskentelyä omien pelkojen kohtaamiseksi. Tarkoituksia voi olla monia. Näiden matkojen avulla on mahdolista kehittää omia luovia taipumuksia tai käyttää mielikuvitusta siihen, että tekee joitakin henkilökohtaisia ratkaisuja, löytää ulospääsyn vaikeista tilanteista.

Rentoutuessamme me etäännymme ratkaisemattomista ongelmista (tilanteista, joissa asioihin ei itse pysty vaikuttamaan, esimerkiksi omien vanhempien ikääntymiselle ei mahda mitään, siihen täytyy vain sopeutua ja ottaa kaikki vastaan sellaisena kuin se on).

Mielikuvitusmatkan tarkoituksena on rentoutua ja herättää erilaisia emootioita ja fantasioita. Pitää vain käydä mukavasti istumaan tai makuulle, hengittää syvään, voi kuunnella rauhallista musiikkia, lintujen laulua, rantatyrskyjen tai puron ääniä ... ja rentoutua; tällaisessa tilassa tunteet ja kuvitelmat nousevat esiin. Syvän rentoutumisen tila mahdollistaa pääsyn omaan alitajuntaan. Tällöin aktivoituvat ne aivojen osat, jotka vastaavat luovuudesta ja mielikuvituksesta.

Kun opiskelet kieltä tai yleensäkin omaksut jotain uutta, on tärkeää myös rentoutua, jolloin kansiot (päässämme) järjestäytyvät hyllyille tasaisiin riveihin... Jos ihminen on koko ajan jännittynyt, on hänen vaikeampi oppia kieltä, tämän voi vahvistaa kuka tahansa pedagogi tai filologi. Siispä – haaveileminen ei ole pahitteeksi...

Pietarissa myydään professori Viktor Ananjevin itsehoitoon tarkoitettuja cd-levyjä Hram tishiny (Hiljaisuuden temppeli) ja Tselitel (Parantaja). Jos et vielä osaa rentoutua, voit kokeilla sitä levyä kuuntelemalla. Ajan myötä opit rentoutumaan kuuntelemalla mitä tahansa rauhallista musiikkia, missä tahansa mukavassa nurkkauksessa... Mitä kiireisempää elämää vietämme, sitä enemmän tarvitsemme rentoutumista ja itsehoitoa.

Miten Loza laulaakaan?

Mutta minä osaan haaveilla
kaukaisista maailmoista
taianomaisista lahjoista
jotka joskus lankeavat jalkojeni juureen
loputtomista meristä
avoimista ovista
joiden takana uskotaan ja rakastetaan
ja odotetaan minua...

Hilma Bukareva
Tampere

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика