№ 1 ( 01 ) 2009

Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystyksen Tampereen aluetoimisto:
Hatanpään valtatie 34 E
33100 TAMPERE
puh. (03) 3141 8513, 050 523 7313
Ulrik-projektin johtajana toimii Peter Kariuki
puh. 040 842 2487

Joskus tavanomainen elämänkulku häiriintyy yksittäisen tapahtuman takia: ihmistä kohtaan tehdään rikos, hänen oikeuksiaan rikotaan tai ihmisarvoaan loukataan. Me reagoimme tapahtuneeseen eri tavoin; joku pystyy selviämään tilanteesta nopeasti, toiset epämiellyttävä järkytys suistaa raiteiltaan pitkäksi aikaa. Älkää jääkö yksin ongelmienne kanssa. Nykyään on mahdollista saada apua ja henkistä tukea venäjän kielellä Rikosuhripäivystyksessä.

Rikosuhripäivystys on toiminut Suomessa jo 15 vuotta. Tämä organisaatio pyrkii lieventämään rikoksista aiheutuvia negatiivisia seurauksia ja parantamaan rikosten uhrien asemaa. Vuodesta 2007 lähtien on toiminut Ulrik-projekti, jonka tavoitteena on tarjota asiantuntevaa apua Suomessa asuville maahanmuuttajille ja ulkomaalaisille. Projektissa on työssä neljä henkilöä, yksi heistä on Galina Vasilenko. Hän työskentelee venäjänkielisten asiakkaiden parissa. Häneltä voi pyytää apua venäjän kielellä puhelinnumerosta 050 324 1314 tai hänelle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen galina.vasilenko@riku.fi

Rikosuhripäivystyksen aluetoimistoja toimii monissa Suomen kaupungeissa, mm. Tampereella.

Ottakaa yhteyttä Rikosuhripäivystykseen, kun
•   Teitä kohtaan on tehty rikos tai lainrikkomus
•   Teidän läheisenne on joutunut rikoksen tai lainrikkomuksen uhriksi
•   Te olette rikosasian todistajana
•   Epäilette, että Teitä kohtaan on tehty rikos tai oikeudenvastainen teko ja haluatte saada neuvontaa.

Rikosuhripäivystyksen antama apu rikoksen uhreille on luottamuksellista. Tiedot, joita henkilö kertoo työntekijälle, pysyvät salaisina, eikä niitä välitetä kenellekään ilman asiakkaan suostumusta, ei myöskään muille viranomaisille ja järjestöille. Apua voi pyytää myös anonyyminä omaa nimeään mainitsematta.
Apu on ilmaista. Poikkeuksen muodostaa puhelimen perusmaksu, jos yhteyttä otetaan seuraaviin numeroihin:

AUTTAVA PUHELIN 020 316 116
Suomen kielellä ma, ti klo 13.00 – 21.00;
ke – pe  klo 17.00 – 21.00.

JURISTIN PUHELIN 020 316 117
Juristin kanssa voitte konsultoida ma - to klo 17 - 19. Konsultaation aikana juristi selittää Teille Teidän oikeutenne ja antaa neuvoja siitä, miten Teidän jatkossa kannattaa toimia.

HELP LINE 020 316 118
Tähän puhelinnumeroon voitte soittaa suomen ja englannin kielillä ma - ke klo 15 - 18.

WWW.RIKUNET.FI
Rikunet on luottamuksellinen internet-palvelu, jossa voitte esittää kysymyksiä anonyyminä.

HENKILÖKOHTAINEN AVUSTAJA
Tarvittaessa rikoksen uhrille ja todistajalle järjestetään tukihenkilö, joka auttaa rikoksen käsittelyprosessin aikana. Hän voi olla läsnä uhrin kanssa poliisikuulusteluissa ja oikeuden istunnoissa. Hän auttaa laatimaan anomuksen lähestymiskiellosta tai vahingonkorvauksesta.

Lisätietoa venäjän kielellä sivustolla
www.riku.fi/fi/russia/

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика