Venäjän Suomen suurlähetystö vastaa lukijoiden kysymyksiin

Kysymys:
Päivää! Minä olen Pekka ja olen Suomen kansalainen. Haluaisin käydä turistimatkalla Venäjällä, esimerkiksi Moskovassa tai Pietarissa. Minua kiinnostaisi myös matkustaa rautateitse Moskovasta Vladivostokiin ja käydä matkalla sellaisissa kaupungeissa kuten Sverdlovsk, Novosibirsk ja Irkutsk (Baikal-järvi). Voisitteko ystävällisesti vastata seuraaviin kysymyksiin:

1. Kuinka kauan kestää viisumin saaminen Venäjälle?
2. Paljonko Venäjän viisumi maksaa?
3. Onko välttämätöntä käyttää matkatoimiston palveluja, jos haluaa matkustella Venäjällä?
4. Onko junalippujen hinta ulkomaalaisille sama kuin Venäjän kansalaisille  vai ovatko liput  ulkomaalaisille kalliimpia?

Vastaus:
Todellakin, onnistuneen matkan perusedellytyksenä on oikein laaditut matka-asiakirjat, matkustittepa sitten mille Venäjän alueelle tahansa.

Venäjän lainsäädännön mukaisesti ulkomaiden kansalaisilla tulee olla Venäjän Federaatioon matkustaessaan ja sen alueelta poistuessaan mukanaan viisumi ja sellainen voimassaoleva henkilöllisyystodistus, joka tunnustetaan Venäjän Federaatiossa.

Viisumin saamiseksi tulee Venäjän Suomen konsulaattiin toimittaa:
voimassaoleva passi (passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta suunnitellun Venäjältä poistumispäivän jälkeen);
vierailukutsu Venäjän  Federaatioon (poikkeuksena turistimatkat);
kopio sairausvakuutuksesta, joka on voimassa koko Venäjällä oleskelun ajan;
täyttetty viisumihakemus;
yksi 3х4 cm:n kokoinen valokuva.

Jos aiotte käydä Venäjällä turistimatkalla, niin viisumi myönnetään ulkomaalaisen turistin vastaanottovahvistuksen perusteella. Kyseinen asiakirja sisältää tiedot Venäjälle matkustavasta ulkomaan kansalaisesta sekä tulevan matkan ajankohdan, tarkoituksen ja reitin, ja sen voi myöntää joko vastaanottava venäläinen matkatoimisto tai sen suomalainen yhteistyökumppani.

Turistiviisumin myöntäminen kestää tavallisesti viisi työpäivää (jos kaikki tarpeelliset asiapaperit on toimitettu), ja viisumi maksaa 35 euroa. Viisumi voidaan myöntää myös nopeutetusti kolmessa työpäivässä, jolloin se maksaa 70 euroa.

Mitä tulee junalippujen hintaan, niin ne ovat Venäjän kansalaisille ja ulkomaalaisille samanhintaisia.

Matkaa suunniteltaessa kannattaa myös ottaa huomioon se, että 1990-luvulla monet venäläiset kaupungit saivat takaisin historialliset nimityksensä. Venäjän kartalta ei nykyään löydy esimerkiksi Sverdlovskia, joka on nimetty uudelleen Jekaterinburgiksi.

Venäjän Suomensuurlähetystö

Mosaiikki № 2/2008

 

Яндекс.Метрика