2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 3 (35)


№ 2 (34)


№ 1 (33)

№ 1 ( 33 ) 2017

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus sai Suomen merkittävimmän lastenteatteripalkinnon

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus
Kuvassa etualalla Valtteri Lehtinen (Freja, vauva), ylhäällä Marika Heiskanen (Alexandra, aavelapsi), takaa vasemmalta Janne Kallioniemi (Viktor, isäpuoli), Minna Hokkanen (Äiti) , keskiriviltä vasemmalta Tuukka Huttunen (Paul-Axel, isoveli), Riikka Papunen (Wendla, pikkusisko), Maija Koivisto (Vesta-Linnea) ja Kristiina Hakovirta (Ingeborg, mummi).


"Tämä on osoitus siitä, mitä voi saada aikaan määrätietoisella työllä lastenteatterin hyväksi", sanoo TTT:n teatterinjohtaja Maarit Pyökäri.

Tampereen Työväen Teatterin ja Teatteri Siperian yhteistuotantona tekemä näytelmä Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus on saanut vuoden 2017 valtakunnallisen Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon. Palkinto jaettiin Maailman teatteripäivänä 27.3. Kansallisteatterin Lavaklubilla vietetyssä Thalia-juhlassa Helsingissä.

Suomen Teatterit ry:n ja Suomen Assitej ry:n Lasten- ja nuortenteatteripalkinto myönnetään joka toinen vuosi. Vesta-Linnean valitsi voittajaksi tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio esiraadin asettamista ehdokkaista. Ehdolla olivat myös Unga Teaternin näytelmä Hamlet sanoi sen kauniimmin ja Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus.

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus sai ensi-iltansa 20.9.2016. Esitys jatkaa Eino Salmelaisen näyttämöllä 11.5.2017 asti.


Lasten ohjelmisto kukoistaa Tampereen Työväen Teatterissa

"Tampereen Työväen Teatteri on tehnyt johdonmukaisesti vuosittain uusia lastenteatterituotantoja", sanoo TTT:n teatterinjohtaja Maarit Pyökäri. "Teatteria on tehty eri-ikäisille lapsille kaikilla näyttämöillämme. Lisäksi olemme pyrkineet huomioimaan vuosittain nuoret. Teosten sisällön ohella olemme panostaneet myös niiden ulkoiseen vaikuttavuuteen ja ylipäätänsä laatuun. Omien tuotantojen lisäksi talossa on vieraillut erilaisia lastenteatterituotantoja."

Pyökärin mukaan on tärkeää tehdä lapsille ja nuorille yhtä täysipainoista teatteria kuin aikuisillekin. Teatteri on kokonaisvaltainen kokemus, se vetoaa niin järkeen kuin tunteeseenkin. Se vahvistaa onnistuessaan lapsien mielikuvitusta ja empatian kykyä. Laajentuessaan harrastukseksi teatteri kasvattaa lasten sosiaalisia vuorovaikutustaitoja. Teatteri ei vaadi mitään etukäteistaitoja, sitä voi seurata ja harrastaa kuka tahansa. "On valtavan sääli, ettei teatteri tavoita kaikkia lapsia vuosittain", Pyökäri huomauttaa. TTT tekee jatkuvasti yhteistyötä vapaiden teatteriryhmien ja oppilaitosten kanssa.


Luvassa jälleen uusia esityksiä lapsille

Syksyllä 2017 TTT:n Kellariteatteriin on tulossa uusi kantaesitys Mitä tehtäis? Sitä suositellaan 3–7 -vuotiaille. Käsikirjoituksen runoista ja loruista (kirjailijat ja kansanperinne) on koonnut Maarit Pyökäri, joka myös ohjaa näytelmän. Vuoden 2018 alusta Topeliuksen juhlavuoden kunniaksi Tampereen Työväen Teatteri ilahduttaa lapsia vanhan klassikkosadun uudella tulemisella.


Lähde: Tampereen Työväen Teatteri
Kuva: Kari Sunnari, www.ttt-teatteri.fi
Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös