2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (16)


№ 3 (15)


№ 2 (14)


№ 1 (13)

№ 3 ( 15 ) 2012

Mosaiikki Tampereen toimitukselta

On taas ilo tervehtiä teitä lehtemme sivuilla, rakkaat lukijat!

Kesä on jäänyt jo taakse. Tänä vuonna se ei erityisemmin hellinyt lämmöllään, mutta toivomme silti, että ehditte kunnolla levähtää. Kuten aina, viime tapaamisemme jälkeen Tampereella on ehditty pitää paljon erilaisia mielenkiintoisia tapahtumia ja tilaisuuksia.

Yksi kaupungin tärkeimmistä tapahtumista oli Monitoimitalon avajaiset. Monitoimitalo sijaitsee Satakunnankatu 13:ssa (entinen Steinerkoulu). Uusi kulttuurikeskus sijaitsee Tammerkosken puiston ja kuuluisan Tammerhotellin vieressä. Kyseessä on historiallinen rakennus. Siinä on ollut aikaisemmin vuonna 1913 rakennettu kauppaoppilaitos, jonka suunnitteli arkkitehti Wivi Lönn. Sen jälkeen rakennus on toiminut muutaman vuoden Steinerkouluna. Nyt se on kokonaan remontoitu niin, että vanha arkkitehtuuri ja julkisivu on pystytty säilyttämään alkuperäisinä.

Uudella kulttuurikeskuksella on käytössään viisi kerrosta, yhteensä 2 500 kerrosneliömetriä. Keskuksessa järjestetään erilaisia tapahtumia. Tiloissa on huomioitu kaikki seminaarien, konserttien ja kulttuuritapahtumien tarpeet, Tampereen asukkaita ja vieraita varten on konferenssisali ja kaunis aula. Kaikki rakennuksen kerrokset on remontoitu nykyaikaisiksi, niissä on modernit huonekalut ja nykyaikainen valaistus.

Keskuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota lapsi- ja nuorisotyöhön. Rakennuksesta löytyy tilat keramiikka- ja puutyöpajoille, on valokuvaus- ja musiikkistudioita, teatterisali ja äänieristetty disko. Ensimmäisen kerroksen keskellä on tietokonesali ja kahvio, jossa voi haukata pientä edullista purtavaa. Tämä kaikki edistää ja kehittää lapsi- ja nuorisotyön tekoa. Rakennuksessa voi havaita mystisen 13 numeron sarjan. Rakennus on rakennettu vuonna 1913 ja talon numero 13 antoi nimen koko keskukselle: Monitoimitalo 13. Toivomme, ettei se millään tavalla vaikuta keskuksen merkitykseen ja työhön.

Venäjänkieliselle vähemmistölle yhtä tärkeäksi tapahtumaksi nousi Romashkan päivä, joka järjestettiin perinteisillä Kukkaisviikoilla. Tästä juhlasta voitte lukea tarkemmin lehtemme sivuilta ja ihastella tapahtuman valokuvia.

Jos kesä on juhlatapahtumien aikaa, niin syksyllä on aika tehdä intensiivistä työtä. Syksyllä alkavat koulut ja Venäläisen Klubin kerhotoiminta jatkuu taas kesätauon jälkeen - äidinkielellä eli venäjäksi. Venäläisen Klubin kursseihin voi tutustua yhdistyksemme nettisivuilla: www.tampereclub.ru/

Maahanmuuttajien neuvonnan aikatauluihin on tullut pieniä muutoksia. Venäjänkielisen neuvontapalvelun aika on tiistaina muuttunut. Uusi aika on klo 11.30–13.30. Huomatkaa myös neuvontakeskuksen tapahtumailmoitukset; tapahtumista saa paljon hyödyllistä tietoa työllistymisestä, opiskelupaikoista ja kotoutumisesta. Neuvonnan osoite: Tuomiokirkonkatu 12; maahanmuuttajaneuvonta@tampere.fi,
internetsivu: www.tampere.fi/maahanmuuttajaneuvonta.

Lokakuussa meidän kaikkien kannattaa osallistua paikallisiin kaupungin valtuuston vaaleihin. Ottakaa huomioon, että tänä vuonna eri puolueissa on valtuustoehdokkaana myös paljon maahanmuuttajia. Joka vuosi maahanmuuttajaehdokkaiden määrä kasvaa. Se on hyvä asia. Varatkaa vähän aikaa ja tutustukaa ehdokkaisiin. Voi olla, että ehdokastapaaminen auttaa valitsemaan ketä äänestää vaaleissa. Kaikkihan tietävät, että meillä on paljon ongelmia, jotka täytyy ratkaista ja niitä pitäisi tuoda useammin esiin päättävissä elimissä. Mitä enemmän edustajat puhuvat niistä asioista, sen parempi se on meille kaikille. Pelkuruus riittää jo, meidän täytyy vähintäänkin kertoa ääneen omat toiveemme ja ehdotuksemme, joskus jopa valituksemme. Miksikä ei? Jos ei koputa, niin ei ovi aukea. Yhteistyötaidot ja toisten ymmärtäminen – ne ovat tärkeitä ja niitä tarvitaan.

Menestystä! Aurinkoista syksyä! Hyvinvointia!
Margarita Niemi, Tampere

Kuvat: Tatjana Doultseva
Suomennos: Päivi Nironen

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика