2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (08)


№ 3 (07)


№ 2 (06)


№ 1 (05)

№ 4 ( 08 ) 2010

Tampereen seudun ILMANKOS kannustaa pitämään huolta ilmastosta

Tampereen seudun ILMANKOS on vuosina 2009-2012 toteutettava projekti, jonka tavoitteena on kannustaa asukkaita ilmastonmuutoksen hillintään ja ympäristövastuullisiin valintoihin. ILMANKOS tulee sanoista ilmastonmuutos ja kansalaisosallistuminen. Näkökulma projektissa on arkinen: miten jokainen voi omassa asumisessaan, liikkumisessaan, syömisessään ja kuluttamisessaan hillitä ilmastonmuutosta.

ILMANKOS-toimintaa on tarjolla seitsemällä kohdealueella. Yhdessä kohdealueiden asukkaiden ja yhteisöjen kanssa järjestetään erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Ensi keväänä ILMANKOS järjestää mm. pyöräretkiä, kasvisruoan kokkausiltoja ja energiansäästötapahtumia.

Ilmastonmuutoksen hillinnän ohella ILMANKOS-projektin tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä kohdealueilla ja edistää niin kantaväestön kuin maahanmuuttajienkin osallistumista. Yhdessä tekeminen ja sosiaalinen yhteenkuuluvuus innostavat usein muutoksiin, mahdollistavat kokemusten jakamisen ja tukevat yhteisöjen omien hankkeiden toteutumista myös ILMANKOS-projektin jälkeen.

Ilmastovinkkejä talven varalle

1. Seuraa huonelämpötilaa: 20-22 °C riittää. Laske sisälämpötilaa yksi aste ja säästät 5 % lämmityskuluissa!

2. Tuuleta nopeasti. Tiivistä ikkunat ja ovet, jotta lämpö ei karkaa.

3. Sammuta valot aina, kun et niitä tarvitse. Vaihda tavalliset hehkulamput energiansäästölamppuihin. Säästät näin reilusti sähköä ja rahaa.

4. Lomaile lähiseudulla ja lennä harkiten. Talvella Suomi on kauneimmillaan!

5. Auton käynnistäminen kylmänä lisää kasvihuonekaasupäästöjä ja kuluttaa enemmän polttoainetta. Käytä siis lohkolämmitintä aina kun lämpötila on +5 °C tai vähemmän.

6. Suosi joululahjoissa palveluita tai omaa aikaasi: tarjoa lastenhoitoapua, niskahierontaa tai teatterireissu ystävälle.

ILMANKOS-projektin kohdealueet

Projekti toimii tietyillä asuinalueilla. Kangasalla kohdealueena on Nattari, Nokialla Myllyhaka-Kankaantaka, Lempäälässä keskusta-alue, Pirkkalassa Naistenmatka-Kyösti ja lähialueet, Tampereella Lentävänniemi ja Kaukajärvi-Annala sekä Ylöjärvellä Soppeenmäki-Kirkonseutu.

Rahoittajat ja yhteistyötahot

Tampereen seudun ILMANKOS - Yhdessä toimien ilmaston puolesta on Ekokumppanit Oy:n koordinoima projekti, joka saa EU-rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) ja kansallista rahoitusta Pirkanmaan liitolta. Projektissa ovat mukana Kangasalan kunta, Lempäälän kunta, Nokian kaupunki, Pirkkalan kunta, Tampereen kaupunki, Ylöjärven kaupunki, Pirkanmaan jätehuolto Oy Tampereen Joukkoliikenne, Tampereen Sähkölaitos Oy ja Tampereen Vesi Oy.

Ota yhteyttä ja kerro omat toiveesi ja ideasi!

Leena Karppi, projektipäällikkö

leena.karpDi@tampere.fi

puh. 040 801 6865

Kuvat: Jarmo Mäkinen

www.ilmankos.fi

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика