2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (04)


№ 3 (03)


№ 2 (02)


№ 1 (01)

№ 4 ( 04 ) 2009

Laulun ja tanssin juhla

Marraskuun 29. päivänä Tampereen venäläisellä klubilla esiintyi Gostja-yhtye (Vieras), joka on kotoisin Tšerepovetsin kaupungista Vologodskin alueelta.

Gostja-yhtyeen tulo Suomeen ei ollut sattumaa. Se oli Vologodskin alueen ja sen kuvernöörin Vjatšeslav Jevgenjevitš Pozgaljovin lahja maanmiehille juhlavuoden kunniaksi; on kulunut 200-vuotta siitä, kun Suomen valtiojärjestelmä muotoutui autonomian puitteissa, jonka alku luotiin vuonna 1809.

Gostja-yhtye esiintyi suuressa maanmiesten juhlassa, joka järjestettiin Helsingissä Aleksanterin teatterissa, ja se häikäisi mestarillisuudellaan myös Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksen näyttämöllä. Yhtye hurmasi myös meidät esiintyessään Sampolan salissa. Kaikissa Jelena Obuhovan johtamissa konserteissa yhtye sai ihastuneen vastaanoton.

Laulajien, tanssijoiden ja muusikoiden korkeatasoinen esiintyminen sekä konsertin suurenmoinen pohjoinen venäläinen ohjelmisto ansaitsevat erinomaisen arvosanan. Sydämellisyys ja hienovarainen huumori, kauniit ja tyylikkäät puvut ja sopusointuisesti kaikuvat äänet (etenkin yhtyeen solistin, Yleisvenäläisen kilpailun palkinnon saaneen Aksinjan) olivat kaikki osana tämän suurenmoisen ja sopuisan ryhmän menestystä.

Yhtyeen oman laulun sanoin voimme todeta:

Ei, et ole haikara, et joutsen ole.
Vologodskilainen kurki sinä oot.
Vaan venäläinen olet, taivaallakin
kun lennät maihin kaukaisihin.

Suomessa on nyt aika, jolloin päivän valoisa aika on lyhimmillään, ja kaipaamme kovasti aurinkoa. Gostja-yhtye antoi katsojille lahjaksi mieleenpainuvaа, värikylläistä ja aurinkoista lahjakkuuttaan!

Margarita Niemi
Kuvat: Nikita Egorov

 

Яндекс.Метрика