2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (18)


№ 3 (17)


№ 2 (16)


№ 1 (15)

№ 1 ( 15 ) 2014



Mosaiikki-Savon toimitukselta

Hei, rakkaat lukijat!

Sateisen ja synkän alkutalven jälkeen tuli oikea talvi ja pian ryhdymmekin jo ottamaan vastaan kevättä. Ensimmäinen keväänmerkki Kuopiossa on venäläisen kulttuurin viikko, joka järjestetään jälleen viikolla 8. Meidän toimistomme väki on ollut koko alkuvuoden hyvin kiireinen tapahtumakokonaisuuden järjestelyissä, mutta vaivan palkaksi saamme upean viikon! Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille ja Kuopion kaupungille tuesta!

Ylä-Savoon on viime aikoina saapunut kiintiöpakolaisia, mikä on nostanut esille lukuisia kysymyksiä muiden maahanmuuttajien ja kantaväestönkin keskuudessa. Tässä lehdessä kerromme, keitä pakolaiset ovat ja miksi he ovat tulleet Suomeen.

Viime vuoden numeroissa tutustuimme Minä-palstalla suomalaisiin, jotka ovat jollakin tavalla tekemisissä Venäjän tai venäläisten kanssa. Tänä vuonna päätimme esitellä teille mielenkiintoisia henkilöitä, jotka ovat muuttaneet Suomeen muista entisen Neuvostoliiton maista, kuin Venäjältä. Ensimmäisenä meille itsestään kertoo Valko-Venäjältä saapunut Aljona Tolvanen.

Tässä numerossa käväisemme myös Iisalmessa jututtamassa taitoluisteluvalmentaja Ljubov Zelytinaa ja Kuopiossa palveluneuvoja Olga Kärppää, joka kertoo kaupungin uusista venäjänkielisistä verkkosivuista.

Kuopiolaiset ja lähiseudun yhdistykset valmistautuvat jo 24.5. Kuopion torilla järjestettävään Mahdollisuuksien tori -tapahtumaan. Jos järjestönne haluaisi tulla mukaan omalla pöydällään tai tiedät esim. hyvän esiintyjän tapahtuman päälavalle, niin ota yhteyttä osoitteeseen moniku@sprkuopio.com

Antoisia lukuhetkiä toivotellen,
Tiia Moilanen
Mosaiikki-Savo-lehden toimittaja-koordinaattori
tiia.moilanen@venajaseura.com
puh. 0400 640 526

Venäjännös: Lidia Popova

 

Яндекс.Метрика