2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (10)


№ 3 (09)


№ 2 (08)


№ 1 (07)

№ 4 ( 10 ) 2012



Olga Kärppä tuntee maahanmuuttajien tarpeet

Kuopion kaupungin palveluneuvonta
Kaupungintalo, Tulliportinkatu 31
Puhelin (ilmaislinja) 080 018 2050
Sähköposti: palveluneuvonta@kuopio.fi
Avoinna arkisin klo 8–15

Kuopion kaupungin palveluneuvoja Olga Kärppä on monelle maahanmuuttajalle ensimmäinen kontakti uudessa kotikaupungissa. Kärppä on luontaisella ystävällisyydellään ja aurinkoisella luonteellaan saanut asiakkailta kiitosta ja samalla muokannut kaupungin asiakaspalvelun ilmettä entistä ystävällisemmäksi ja hymyilevämmäksi.

Olga Kärppä työskentelee Kuopion kaupungilla palveluneuvojana. Työssään hän on erikoistunut muuttaja- ja maahanmuuttajaneuvontaan. Työ on asiakaspalvelua: asiakkaiden opastamista henkilökohtaisesti, puhelimitse ja sähköpostilla.

Muuttajaneuvojana Kärppä palvelee kaikki Kuopion jo muuttaneet ja muuttoa harkitsevat.

– Annan maahanmuuttajille ”ensiapua” Kuopion kaupungin palveluista, annan lisätietoja ja neuvon mihin palvelualueeseen kannattaa ottaa yhteyttä seuraavaksi.

Kärppä palvelee asiakkaita suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Lisäksi hän päivittää englanninkieliset Kuopion kaupungin nettisivut ja suunnittelee venäjänkielisiä sivuja, joiden on tarkoitus avautua vuoden 2012 aikana.

– Teen yhteistyötä eri viranomaisten kanssa ja osallistun maahanmuuttajatyöhön. Tapaamisia on ollut esimerkiksi yliopiston, kansalaisopiston ja Suomi-Venäjä-Seuran kanssa.

Ajattele Suomea uutena kotina ja kaikki onnistuu ennemmin tai myöhemmin”

Kärppä on syntynyt Kazakstanissa vuonna 1976 ja muuttanut perheensä kanssa Karjalaan, Kostamukseen vuonna 1983. Kuopioon Kärppä tuli tammikuussa 2000 mentyään naimisiin. Nykyisin hän asuu Kuopion Saaristokaupungissa.

– Suosikkipaikat Kuopiossa ovat Valkeisenlammen puisto, Saaristokaupungin polut, Kuopion museo, Tuomiokirkko ja Lippumäen uimahalli. Harrastan lukemista, liikuntaa, lasitöitä, ruoanlaittamista.

Kärppä on menestynyt Kuopiossa hyvin. Hän korostaa kielen ja kulttuurin oppimisen merkitystä.

– Jos haluat löytää työpaikan Kuopiossa, kannattaa ensinäkin opiskella suomea kunnolla, tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja perinteisiin ja olla yleensäkin aktiivinen. Yritä tutustua suomalaisiin ihmisiin ja ylipäätänsä suomalaisuuteen: ruokakulttuuriin, huumoriin, saunaan, luontoon.

Kärppä suosittelee myös Suomessa kouluttautumista.

– Jos sinusta tuntuu että vaikeata löytää työtä oman koulutuksen alalta, kannattaa harkita uuden ammatin opiskelua Suomessa. Jotkut löytävät työpaikan työharjoittelun tai kesätyön kautta, esimerkiksi näin on tapahtunut minulle. Mielestäni on paljon helpompi löytää työtä, jos on saanut suomalaisen opiskelutodistuksen.

Tekstin toimittanut: Jukka Rönkkö

Kuvat: Vicente Serra
Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика