Mosaiikki

№ 1-2 ( 123-124 ) 2017

Suomen ensimmäinen ilmainen terapiapuhesivusto


Askelma ry on vuonna 2010 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea kriiseissä olevien, mielenterveysongelmaisten ja muiden vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä edistää heidän elämänlaatuaan.


Suomen ensimmäinen ilmaisia terapiapuheita tarjoava internet-sivusto avattiin maaliskuun 6. päivä. Toivonpuheita.fi -sivustolta löytyy eri terapeuteilta kymmenittäin puheita, jotka ovat tarkoitettu auttamaan erilaisissa kriiseissä olevia ihmisiä. Lisäksi sivustolta löytyy paljon muuta tukea, muun muassa linkkejä terapeutti- ja vertaistukisivustoihin sekä rauhoittavia luonnonääniä.

Toivonpuheita.fi -sivuston tarkoituksena on tavoittaa ihmisiä, jotka eivät tiedä mistä hakea apua tai, jotka tarvitsevat ymmärrystä ja tukea omaan kriisiin. Sivusto pyrkii olemaan avuksi näille ihmisille tarjoten terapeuttisia puheita, joiden aiheina ovat muun muassa masennus, uupumus, parisuhdeongelmat, avioero, riippuvuudet, pelot jne. "Haluamme auttaa ihmistä, joka ei jaksa nousta sängystä tai edes lukea. Ihminen voi kuunnella sivustolla olevia puheita, vaikka sängyssä silmät kiinni maaten tai bussissa matkapuhelimen kautta" sanoo sivuston perustajajäsen Lauri Nurminen. Toinen perustajajäsenistä Veronika Mäki jatkaa "Meille on myös tärkeää, että puheet eivät profiloidu vain yhteen tai kahteen eri puhujaan vaan monipuoliseen joukkoon alan ammattilaisia. Tarkoitus ei ole silti olla korvike terapialle vaan olla yksi tärkeä askel toipumisen tiellä".

Avun tarve on suuri. Suomessa on vuositasolla Suomen Psykologiliiton mukaan noin miljoona henkilöä, jotka käyttävät Kelan korvaamia psyykenlääkkeitä, ja pelkästään masennuslääkkeitä käyttää noin 400 000 suomalaista.


Lisätiedot:


Lähde: Askelma ry, tiedote, 06.04.2017
Venäjännös: Lidia Popova