Mosaiikki

№ 1-2 ( 123-124 ) 2017

Venäjänkielinen kirjasto


Tarjolla Venäjänkielisessä kirjastossa

Venäjänkielinen kirjasto sijaitsee Sellon kirjastossa Espoossa. Se on kaikkien HelMet-kirjastojen asiakkaiden käytettävissä. Voit varata ja tilata kirjoja myös omaan lähikirjastoosi. Tai tule tutustumaan valikoimaan paikan päälle!

Venäjänkielisen kirjaston kaukopalvelun kautta aineistoa pääsee varaamaan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Kirjastossa on työasemia, joissa on kyrillisin kirjaimin varustettuja näppäimistöjä. Venäjänkielisiä aineistoja löytyy myös lehtiosastolta ja lastenosastolta. Kokoelmiimme kuuluu 13 000 kirjaa, yhteensä 1 000 elokuvaa ja äänikirjaa, 40 painettua lehteä ja laaja valikoima verkkolehtiä PressDisplay-tietokannan kautta.

Henkilökunta auttaa sinua kirjaston käytössä. Venäjän kieltä puhuvan henkilökunnan tunnistat nimikylttien lippujen perusteella. Tule tutustumaan kokoelmiimme ja toimintaamme! Kuulemme mielellämme, mitä toivoisit meiltä tulevaisuudessa. Jätä siis palautetta helmet.fi-sivuilla tai kerro paikan päällä näkemyksesi.

Venäjänkielinen kirjasto aloitti toimintansa Sellon kirjastossa 1.1.2013. Kirjaston toiminta perustuu Opetus-ja kulttuuriministeriön Espoon kaupunginkirjastolle antamaan erityistehtävään.


Venäjänkielisen kirjaston kaukopalvelu

Kaikki Suomessa pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) ulkopuolella asuvat voivat käyttää Venäjänkielisen kirjaston ilmaista kaukopalvelua ja lainata Venäjänkielisen kirjaston kirjoja, elokuvia tai puheäänitteitä.


Seuraavalla tavalla voitte ilmoittautua Venäjänkielisen kirjaston kaukopalvelun asiakkaaksi:

1. Menkää lähikirjastoonne. Ottakaa henkilöllisyystodistuksenne mukaan. Täyttäkää ilmoittautumislomake yhdessä kirjaston työntekijän kanssa.Tulostakaa lomake, kun olette täyttänyt sen.

2. Kirjaston työntekijä tarkistaa henkilöllisyytenne, allekirjoittaa lomakkeen ja leimaa sen kirjaston leimalla.

3. Lomakkeesta otetaan teille oma kopio. Kirjasto toimittaa allekirjoitetun lomakkeen Espoon Venäjänkieliseen kirjastoon.

4. Venäjänkielisessä kirjastossa teille tehdään HelMet kirjastokortti. Saatte kirjastokortin numeron ja nelinumeroisen tunnusluvun, joilla voitte varata kirjoja ja uusia lainojanne www.helmet.fi palvelussa.

5. Numero ja tunnusluku lähetetään teille ilmoittautumislomakkeen sähköpostiosoitteeseen. Voitte vaihtaa tunnusluvun HelMet.fi-palvelussa. Jos uusi tunnuslukunne unohtuu tai yhteystietoihinne tulee jokin muutos, ottakaa yhteys kauko.rus@espoo.fi.

Tämän jälkeen voitte tilata www.helmet.fi-sivustolta aineistoa kaukolainattavaksi omilla tunnuksillanne. Tietokannasta voi etsiä teoksia sekä kyrillisin että latinalaisin kirjaimin Noutopaikaksi merkitään Sello. Vaihtoehtoisesti voi lähettää toivomuksen sähköpostilla osoitteeseen kauko.rus@espoo.fi, omat yhteystietonne tulee näkyä viestissänne. Aineiston nouto ja palautus tapahtuu joko postin pakettiautomaatin tai oman lähikirjaston kautta.

  • Kun lainattu aineisto on noudettavissa Postin pakettiautomaatista, saatte kännykkään koodin, jolla voitte noutaa paketin valitusta pakettiautomaatista. Lainat palautetaan samassa pussissa, jossa ne tulivat. Saatu koodi pitää säilyttää, sillä maksuttomassa palautuksessa käytetään tätä samaa koodia. Postin pakettiautomaattipalveluun voi tutustua ja löytää itselleen parhaiten sopivan pakettiautomaatin osoitteessa www.posti.fi/pakettiautomaatti
  • Jos haluatte asioida lähikirjaston kautta, kirjastostanne ilmoitetaan, kun kaukolaina-aineisto on saapunut noudettavaksi. Lainat palautetaan lähikirjastoon samassa pussissa, jossa ne lähetettiin.
  • Laina-aika on 6 viikkoa.
  • Kirjasto ei luovuta tietoja ulkopuolisille. Asiakkaalla on oikeus tarkistaa, mitä tietoja hänestä on tallennettu.
  • Tiedustelut: (09) 8165 7603 tai kauko.rus@espoo.fi

Lähde: www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Uutispalat/Venajankielisen_kirjaston_kaukopalvelu(34626)

Siirry ylös