2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 9-10 (81-82)


№ 8 (80)


№ 7 (79)


№ 6 (78)


№ 5 (77)


№ 4 (76)


№ 3 (75)


№ 2 (74)


№ 1 (73)

№ 1 ( 73 ) 2012

Toimitukselta

Hei rakkaat lukijat!

Uusi vuosi 2012 on alkanut rauhallisesti. Onneksi ei ole sattunut mitään erityisiä lohikäärmeen kepposia. Tämä vuosihan on kiinalaisen horoskoopin mukaan Mustan Lohikäärmeen vuosi. Joten odotellaan vielä, niin aika näyttää. Toistaiseksi meillä on odotettavissa vain iloisia tapahtumia: 14. helmikuuta on rakastuneille omistettu Valentinen päivä tai suomalaisittain Ystävänpäivä. Siksi haluan toivottaa kaikille Mosaiikin ystäville hauskaa juhlaa ja hyvää juhlamieltä!

Mosaiikki-lehdelle tästä alkaneesta vuodesta pitäisi tulla kirkas ja värikäs, sillä meillä on uusi ja värikäs kansilehti, joka entistä paremmin kuvastaa lehden nimeä ja sisältöä. Artikkelit ja sisältö pysyvät yhtä monipuolisina kuin aina ennenkin: yleisestä yhteiskunnallisesta tiedosta aina kulttuuriin ja historiaan asti. Eri kaupungeissa julkaisemiemme alueellisten lehtien sisällöt poikkeavat toisistaan. Niinpä toimituksen arkistoon on vuosien aikana kerääntynyt paljon mielenkiintoista tietoa Suomessa asuvista venäjänkielisistä maahanmuuttajista, artikkeleita, joita on julkaistu Mosaiikki-Tampereen, Mosaiikki-Savon, Mosaiikki-Helsingin ja Mosaiikki-Vaasan lehdissä, mutta joita varsinaisen Mosaiikin lukijat eivät vielä ole nähneet.

Tänä vuonna julkaisemme näitä juttuja uudessa sarjassamme ”Venäläiset Suomessa”. Kerromme niistä, jotka asuvat naapurissamme; niistä, jotka ovat löytäneet oman tiensä tässä uudessa maassa ja niistä, jotka kaikista esteistä huolimatta jaksavat etsiä valoa tunnelin päästä ja varmasti sen vielä löytävät. Kuka tietää, ehkä he voivat omalla esimerkillään osoittaa oikean tien myös muille maahanmuuttajille.

Onnea ja menestystä uudelle vuodelle!

Ystävällisin terveisin, Tatjana Doultseva,
Mosaiikin päätoimittaja

P.S. Juuri ennen lehden julkaisua minä ja Päivi Nironen saimme muun lehdistön kanssa mielenkiintoisen kutsun ja pääsimme haastattelemaan henkilöitä, jotka ovat kulkeneet viimeiset puolitoista vuotta Suomen ensimmäisen naispresidentin, Tarja Halosen rinnalla, ja kuvanneet hänestä dokumenttielokuvaa. Elokuvan nimi on sattuvasti ”Rouva Presidentti”. Haastattelumme löytyy heti seuraavalta sivulta.

Suomennos: Päivi Nironen

 

Яндекс.Метрика