2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 8-9 (61-62)


№ 7 (60)


№ 6 (59)


№ 4-5 (57-58)


№ 3 (56)


№ 2 (55)


№ 1 (54)

№ 6 ( 59 ) 2010

Tervehdys, rakkaat lukijat!

Tiina Ynnilä ja Maria Lepistö vierailulla Mosaiikki-lehden toimituksessa. Vasemmalta oikealle: Tiina Ynnilä, Lidia Popova, Nina Gedevskaja, Sisko Manninen, Tatjana Doultseva, Natalia Savela ja Maria Lepistö.


Epätavallisen kuuman kesän ja valitettavan nopeasti ohivilahtaneen loman jälkeen tapaamme jälleen Mosaiikki-lehden sivuilla. Syyskuussa lehdellä oli vuosijuhla. Tasan kuusi vuotta sitten ilmestyi Jyväskylässä Mosaiikin ensimmäinen numero. Silloin emme voineet edes kuvitella, kuinka julkaisu tulee kasvamaan ja vahvistumaan. Kuitenkin haaveilimme, uskoimme ja teimme työtä. On kulunut kuusi vuotta, ja nyt Mosaiikki-lehti ilmestyy neljässä suomalaisessa kaupungissa: Jyväskylä, Vaasa, Tampere ja Helsinki. Jokaisessa kaupungissa lehdellä on oma koordinaattorinsa, joka vastaa paikallisen aineiston keräämisestä ja valmiin julkaisun jakelusta omalla alueellaan. Vaasassa työtä koordinoi Svetlana Sivil, joka on meidän pitkäaikainen ystävämme ja avustajamme, Tampereella Venäläisen klubin johtaja Margarita Niemi ja Helsingissä Mosaiikin otti vastuulleen Inkeri-keskuksen johtaja Laine Huttunen.

Eikä tässä ole vielä kaikki. On oikein mukavaa, että samaan aikaan meidän juhlamme kanssa ilmestyi uuden Mosaiikki-Savo-lehden ensimmäinen numero. Lehteä tullaan jakamaan koko Pohjois-Savon alueelle, ja paikallistason koordinoinnista vastaa Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piirijärjestö, joka toimii KuopiossaTäytyy tunnustaa, että Tiina Ynnilä ja Maria Lepistö ryhtyivät työhön niin innokkaasti, että he toimittivat meille materiaaleja saman tien kahta lehteä varten! On mukavaa nähdä senkaltaista innostusta ja mielenkiintoa meidän työtämme kohtaan – etenkin suomalaisten taholta. No, toiveita herättävä alku on hyvän ja pitkäikäisen yhteistyön tae. Ja jos nyt voisin nostaa maljan ja pitää juhlapuheen kuusivuotisjuhlamme kunniaksi Mosaiikki-lehden rakkaille lukijoille, lainaisin Goethen sanoja: ”Ryhtykää kaikkiin toimiin, joihin teillä on voimia ja joista pystytte haaveilemaan.”

Erityiskiitokset kaikille projektimme rahoittajille. Ilman teidän rahallista tukeanne ei olisi olemassa mitään siitä, josta juuri kerroin.

Kunnioittavasti, Mosaiikki-lehden päätoimittaja Tatjana Doultseva

 

Яндекс.Метрика