2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 | 


№ 1 (01)

№ 1 ( 01 ) 2011

Meistä

Venäläinen kulttuuriyhdistys Lyyra perustettiin melko äskettäin, hieman yli kaksi vuotta sitten. Kuitenkin yhdistyksemme aktiivisimmat jäsenet olivat mukana jo silloin, kun maahanmuuttajien kansalaistoimintaa aloitettiin Imatralla. Yli 17 vuotta sitten rekisteröitiin Vmeste (Yhdessä) -kansalaisjärjestö, jonka toiminnassa olimme aktiivisesti mukana monien vuosien ajan.

Vaikka järjestömme on vielä «pienokaisen» iässä, olemme jo saaneet aikaan monenlaista. Koska yksi Lyyra yhdistyksen tärkeimmistä päämääristä on venäjän kielen ja omien kulttuuriperinteiden säilyttäminen, olemme järjestäneet sen puitteissa venäjänkielisen akvarellikerhon, joka on kokoontunut perjantaisin Sinisessä talossa. Samassa paikassa on pidetty tiistaisin vastaanottoa maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat apua erilaisten arkisten asioiden hoidossa. Tällä hetkellä apua tarvitsevat voivat soittaa puhelinnumeroon 050 578 0682 ja sopia yksilötapaamisesta. Yhdistyksemme jäsenet auttavat vanhainkodissa asuvia ikääntyneitä maahanmuuttajia.

Olemme järjestäneet kaksi kertaa «Suomalaisen yhteiskunnan pelisäännöt» -nimisiä tapaamisia, joiden tarkoituksena on tutustua suomalaiseen elämään ja edistää kotoutumista. Tapaamisiin on tullut sekä juuri tänne muuttaneita että jo täällä kauan asuneita maahanmuuttajia.

Keväällä osallistuimme suomalaisen Martat ry:n kutsusta illanviettoon, jossa tutustuttiin venäläiseen kulttuuriin ja venäläiseen keittiöön.

Meidän aktivistimme järjestivät kaksi merkittävää «Taiteiden ilta» -nimistä tapahtumaa. Ne pidettiin ortodoksisen kirkon seurakuntasalissa, ja ne keräsivät paljon osanottajia ja katselijoita, sekä venäjänkielisiä että paikallisia Imatran asukkaita.

Joulukuussa 2011 yhdistyksessämme juhlitaan pikkujoulua.

Yhdistyksemme osallistuu aktiivisesti Suomen venäjänkielisten yhdistysten liiton (SVYL) toimintaan sekä seminaareihin, tekee erilaisia aloitteita ja osallistuu aktiivisesti Svoi sredi svoih (Meikäläinen meikäläisten parissa) -kotouttamisoppaan levittämiseen.

Yhdistyksemme ovet ovat avoinna kaikille. Tervetuloa!

Svetlana Ranta, puheenjohtaja,
Venäläinen kulttuuriyhdistys Lyyra
puh. 050 578 0682
svetlana.mosaiikki@gmail.com

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика