Jyväskylän valinnanvapauskokeilu


Valinnanvapautta kokeillaan Jyväskylässä kolmen terveysaseman, Huhtasuon, Keskustan ja Kuokkalan, alueilla. Valinnanvapauskokeilun palvelupakettiin kuuluu avosairaanhoidon palvelut ja sosiaaliohjaus. Palveluntuottajan valinnan voi tehdä milloin vain kokeilun aikana. Palvelu uuden palveluntuottajan luona alkaa 7 vuorokauden kuluttua valinnan tekemisestä. Valinnanvapauskokeilu kestää 31.12.2018 saakka. Vuoden 2018 alusta on tarkoitus antaa mahdollisuuden myös muiden kaupunginosien asukkaille käyttää tätä tilaisuutta, mukaan lukien Hankasalmi ja Uurainen.


Milloin voin tehdä valinnan?

Palveluntuottajan valinnan voit tehdä milloin vain kokeilun aikana. Palvelu uuden palveluntuottajan luona alkaa seitsemän (7) vuorokauden kuluttua valinnan tekemisestä. Asiakas sitoutuu valitsemaansa palveluntuottajaan kuuden (6) kuukauden ajaksi.


Jyväskylän valinnanvapauskokeilu on käynnissä kolmella terveysasemalla

Jyväskylän kaupunki on mukana sosiaali- ja terveysministeriön Palvelut asiakaslähtöiseksi -kärkihankkeessa ja pääsemme kokeilemaan valinnanvapautta sosiaali- ja terveyspalveluissa. Kokeilu toteutetaan Jyväskylässä Huhtasuon, Keskustan ja Kuokkalan terveysasemilla. Valinnanvapauskokeilu jatkuu 31.12.2018 saakka.

Tällä hetkellä Jyväskylän valinnanvapauskokeiluun on hyväksytty kolme palveluntuottajaa: Medics24, Mehiläinen Terveyspalvelut Oy ja Pihlajalinna Terveys Oy.


Lisätietoja:

Valinnanvapaus ei koske palveluasumisen ja säännöllisen kotihoidon asiakkaita, joille Jyväskylän kaupunki tarjoaa lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelut sekä mahdollisen sosiaaliohjauksen myös kokeilun aikana. Valinnanvapauden piiriin ei myöskään kuulu neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut.

Valinnanvapauskokeilussa asiakas saa valitsemaltaan yksityiseltä palveluntuottajalta omaa terveysasemaansa vastaavat avosairaanhoidon lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelut. Lisäksi palveluun kuuluvat hoidon vaatimat röntgen- ja laboratoriopalvelut.

Kokeilun palvelupakettiin kuuluu myös asiakkaan tarvitsema sosiaaliohjaus ja -neuvonta. Sosiaaliohjaus on tarkoitettu asiakkaan tueksi, jos on esimerkiksi talouteen, asumiseen tai työhön liittyviä ongelmia. Ohjaaja ei tee päätöksiä, mutta ohjaa oikean ammattilaisen luokse. Sosiaaliohjaajan tarkoituksena on tehdä yhdessä terveydenhuollon kanssa töitä asiakkaiden parhaaksi ja oikeanlaisen avun löytymiseksi.

Tilanteissa, joissa asiakas on valinnut yksityisen lääkäriaseman ja tarvitsee muita palveluita, kuten vaikkapa fysioterapeutin tai erikoisvastaanottojen palveluita, hän voi itse maksaen ostaa palvelun yksityiseltä palveluntuottajaltaan tai hänet ohjataan yksityiseltä takaisin oman terveysasemansa piiriin saamaan kyseisiä palveluita. Kaupungin terveysasemat varmistavat koko kokeilun ajan, että tarvittavat palvelut ovat asukkaiden saatavilla. Seurantaa tehdään kokeilun aikana toki myös siitä, ovatko asiakkaat valmiita ostamaan lisäpalveluita.


Kysy valinnanvapauskokeilusta

  • Kuntalaiset voivat kysyä valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista puhelinnumerosta 014 266 0133 (ma–to klo 8–16 ja pe klo 9–16).
  • Numeroon voit soittaa myös jos haluat tehdä palveluntuottajan vaihdon puhelimessa.
  • Valinnanvapauteen perehdytetyt hoitajat neuvovat aiheeseen liittyvissä kysymyksissä.
  • Palveluntuottajan valinnan voi tehdä kirjoittamalla sopimus omalla terveysasemalla,
  • internetissä osoitteessa: palse.fi
  • puhelimitse 014 266 0133 tai
  • valitsemallaan uudella lääkäriasemalla .

Aineistot tuli Marina Jokelaista.

Lähde: palse.fi,
www.jyvaskyla.fi/terveys/valinnanvapaus/tietoa_kokeilusta

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös



Яндекс.Метрика