№ 1 ( 01 ) 2010

Työministeri Anni Sinnemäki vastaa Mosaiikki-lehden kysymyksiin

1. Mitä mieltä olet siitä, että kaksikielinen Mosaiikki-lehti ilmestyy nyt myös Helsingissä?

A.S.: Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla asuu paljon venäjänkielisiä, joten tällaiselle lehdelle on varmasti tarvetta. Pidän hyvänä, että lehdessä on juttuja niin venäjäksi kuin suomeksi.

2. Te puhutte hyvää venäjän kieltä, lukijoitamme kiinnostaisi varmasti tietää miten innostuitte venäjän kielen opiskelusta ja onko siitä ollut teille hyötyä ministerin tehtävissä?

A.S.: Peruskouluni aloitin Suomalais-venäläisessä koulussa ja jatkoin sieltä Itäkeskuksen kouluun, jossa luin pitkän venäjän. Olen aina ollut kiinnostunut Venäjästä ja venäläisyydestä. Ministerinä on tietysti aina etua siitä, kun pystyy keskustelemaan kollegojen kanssa ilman tulkin välitystä. Olen ensi viikolla lähdössä vierailemaan Moskovassa.

3. Työllisyystilanne on koko Suomessa heikohko, mutta maahanmuuttajat ovat kantasuomalaisiakin heikommassa asemassa. Työllisyyslisätalousarviossa on otettu painopisteeksi nuorisotyöttömyys, mutta onko myös maahanmuuttajiin kohdistuvia lisätoimenpiteitä odotettavissa?

A.S.: Valtion ja pääkaupunkiseudun kuntien aiesopimuksella tartutaan maahanmuuttajien työttömyyteen. Sopimuksen avulla lisätään nimenomaan maahanmuuttajille suunnattua ohjausta.

Hyvät lukijat,
tiedättekö, että vastuullisen työministerin toimensa lisäksi Anni Sinnemäki osaa myös venäjää ja kirjoittaa vielä runoja? Julkaisemme tässä yhden hänen runonsa.
Venäjäksi runon on kääntänyt Tatjana Doultseva.

Ohjeita nuorelle naiselle

Kunnioita äitiäsi
Lue romaanit loppuun
Tiedä miten leipää valmistetaan

Tyylikkäinkin vaate
tulee menemään pois muodista
klassikkoja ei ole

Harjoittele hymy
jolla saat miehen
katsomalla kerran

Älä elä harhaluulossa
että ne jotka sinua piirittävät
todella tarvitsevat sinua

Jos kansallistat öljyvarat
tee se niin ettei kukaan
joudu häkkiin veropetoksesta

Jos itket, itke elokuvissa
ei ole tarkoitus muuten surra ja vetistellä
vaan päästää
maailma murheineen
ihon läpi
vereen ja vahvistamaan luita

 

Яндекс.Метрика